måndag 1 juni 2009

Avsked vid Tågstationen

Lite sorgligt känns det nu när min första goda japskiga kompis har lämnat Finland efter tio månaders utbytesstudier. Egentligen skulle vi ha träffats för sista gången i förrgår, men vi bestämde oss för att åka och säga hejdå på tågstationen igår, utan vår japskiga kompis vetskap. Så en timme före hans tåg gick tog vi oss dit, så att vi säkert skulle hinna först.

Problemet med tågstationen är var man ska stå för att helt säkert inte missa någon som ska med tåget, så vi fick gå på rundor var femte minut för att vara säkra på att upptäcka vår kompis. När tåget hade kommit och det inte var så länge kvar tills det skulle köra tillbaka mot Seinäjoki började vi nästan misströsta. Men så fick vi syn på honom och hans tyska kompis!

Lite förvånad blev han nog, och vi kunde överräcka vår avskeds present: En påse mald kardemumma. Samtidigt som vi informerade honom om att det heter karudamon カルダモン på japanska. Det kände han inte till.

Den tyska kompisen, som han skulle träffa dagen efter i Paris före de båda återvände till sina respektive länder, sa att han måste gå innan det blir för sorgligt. Och visst var det sorgligt, men vi träffas ju ändå om tre veckor igen. Men tomt kommer det att bli till hösten.

Så var vår kompis tvungen att kliva på tåget och vi vinkade hejdå med våra vanliga bai-bai och mata ne.

/Jannica

Inga kommentarer: